Насловна arrow О нама Понедјељак, 16 Јул 2018
О нама

ImageКао и други градови , у циљу постизања већег комфора и угоднијег живота, Приједор је 1971. године кренуо у пројекат производње и дистрибуције топлотне енергије. 

У првој фази уграђен је један котао снаге 3.50 МW.

Друга фаза изградње је трајала од 1974-1975 године када су изграђена два котла снаге 2 x 18.50 МW.

У трећој фази се одустаје од властитог проширења и прелази на проширење на топлотни извор Енергана- Целпак, те уградњу два измјењивача пара-вода снаге 2 x 35МW.

У периоду од 1992-1998 године систем гријања није функционисао. Прво гријање почиње 1998 и функционисало је са великим проблемима у производњи и дистрибуцији. Енергана Целпак није могла радити зато што производња папира није радила, те њена испорука топлотне енергије граду није била рентабилна.

Почетком 2001 године кренула је израда пројекта, а касније и изградња два нова котла у Топлани укупне снаге 60 МW који су завршени и пуштени у рад крајем 2004 године. Са овим котловима се тренутно могу подмирити потребе града Приједора.

У септембру 2004 године одржана је оснивачка скупштина , као коначница у поступку прве фазе приватизације, те је донесена одлука о промјени облика организовања у акционарско друштво.

ImageДанас АД "ТОПЛАНА" Приједор кориштењем стручних и креативних способности запослених радника, пружа својим корисницима квалитетну услугу производње и дистрибуције топлотне енергије. Сарадњом са другим топланама у окружењу , удружењем топлана Републике Српске и произвођачима опреме као што су SACCKE и KSB- Њемачка , MARUS-ATM- Хрватска, IMP - Словенија и други.

Средства која се издвајају за пружање услуга гријања користимо на оптималан начин, да пружамо адекватне услуге и да сталним организационим усавршавањем, обуком кадрова и одржавањем наших техничких система модернизујемо систем гријања, остварујући при том активну сарадњу са корисницима наших услуга.

 


Анкета

Услуге АД Топлана Приједор су...
 

Посљедње вијести

На вези

Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. - design by masterhomepage.ch