Насловна arrow О нама Петак, 19 Окт 2018
О нама

ImageКао и други градови , у циљу постизања већег комфора и угоднијег живота, Приједор је 1971. године кренуо у пројекат производње и дистрибуције топлотне енергије. 

У првој фази уграђен је један котао снаге 3.50 МW.

Друга фаза изградње је трајала од 1974-1975 године када су изграђена два котла снаге 2 x 18.50 МW.

У трећој фази се одустаје од властитог проширења и прелази на проширење на топлотни извор Енергана- Целпак, те уградњу два измјењивача пара-вода снаге 2 x 35МW.

У периоду од 1992-1998 године систем гријања није функционисао. Прво гријање почиње 1998 и функционисало је са великим проблемима у производњи и дистрибуцији. Енергана Целпак није могла радити зато што производња папира није радила, те њена испорука топлотне енергије граду није била рентабилна.

Почетком 2001 године кренула је израда пројекта, а касније и изградња два нова котла у Топлани укупне снаге 60 МW који су завршени и пуштени у рад крајем 2004 године. Са овим котловима се тренутно могу подмирити потребе града Приједора.

У септембру 2004 године одржана је оснивачка скупштина , као коначница у поступку прве фазе приватизације, те је донесена одлука о промјени облика организовања у акционарско друштво.

ImageДанас АД "ТОПЛАНА" Приједор кориштењем стручних и креативних способности запослених радника, пружа својим корисницима квалитетну услугу производње и дистрибуције топлотне енергије. Сарадњом са другим топланама у окружењу , удружењем топлана Републике Српске и произвођачима опреме као што су SACCKE и KSB- Њемачка , MARUS-ATM- Хрватска, IMP - Словенија и други.

Средства која се издвајају за пружање услуга гријања користимо на оптималан начин, да пружамо адекватне услуге и да сталним организационим усавршавањем, обуком кадрова и одржавањем наших техничких система модернизујемо систем гријања, остварујући при том активну сарадњу са корисницима наших услуга.

 


Анкета

Услуге АД Топлана Приједор су...
 

Посљедње вијести

На вези

Тренутно је 1 гост на вези
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. - design by masterhomepage.ch